auto
0

Volvo razvija sigurnosne sisteme za Rapide

FENA
Aston Martin će se osloniti na veliko znanje i iskustvo Volva te angažirati Šveđane u razvoju sigurnosnih sustava za nadolazeći Rapide. Neće to biti prva takva suradnja, jer Volvo je povjerenje zaslužio dobro obavljenim poslovima na DB9 i V8 Vantage.

Volvovi stručnjaci pomažu u razvoju krute aluminijske strukture, kao i dizajniranju B nosača te bočnih ojačanja, u svrhu optimiziranja sigurnosti putnika prilikom bočnih udara.

Također, može se očekivati veća uloga Fordovih dizajnera u osmišljavanju budućih Aston Martinovih modela. Plavi oval zadržao je nakon prodaje 40 milijuna funti vrijedan udio u luksuznom brandu, uključujući i vlasništvo nad tvornicom motora u Kölnu, gdje se proizvode V8 i V12 agregati koji se ugrađuju u Astonove modele. Ford će pomoći i nabavkom jeftinijih sirovina među kojima i sve skuplji aluminij.

Aston Martin je u žurbi - želi lansirati Rapide prije nego to Porsche učini s Panamerom. Planirani datum predstavljanja novog modela je krajem 2008. Očekuje se kako će se godišnja proizvodnja kretati između 1000 i 2000 jedinica.