auto
12

Volvo predstavio najluksuzniju verziju modela XC90

Klix.ba
Nakon januarske najave Volvo je zvanično predstavio najluksuzniju verziju svog najvećeg SUV-a druge generacije koja će se prodavati pod nazivom XC90 Excellence.

Iako luksuzna verzija impozantnog švedskog SUV-a izvana na prvi pogled izgleda poput ostalih modela XC90, pažljivijim posmatranjem mogu se vidjeti nove hromirane lajsne na B i C nosačima krova. U ovom slučaju ono najbolje nalazi se iza zatamnjenih stakala. U svrhu prevoza u najluksuznijoj atmosferi, tri sjedišta u drugom redu zamijenjena su konfiguracijom koja se sastoji od dva odvojena grijana sjedišta opremljena funkcijama masaže i hlađenja.

Uz odvojena sjedišta stiže i mnogo više mjesta za noge, putnicima su na raspolaganju i sklopivi monitori smješteni u naslonima prednjih sjedišta, a tu su i sklopivi stolići, držači za čaše sa funkcijama grijanja i hlađenja, hladnjak i set ručno pravljenih kristalnih čaša.

U odnosu na ostale verzije, Volvo je XC90 Excellence opremio dodatnom zvučnom izolacijom, kojoj dodatno pomažu i posebne Pirellijeve gume sa izuzetno niskim nivoom buke koju stvaraju prilikom vožnje. Bešuman je i rad klima-uređaja. U dio raskošne serijske opreme spada kožom presvučena unutrašnjost, posebno ambijentalno osvjetljenje i vrhunski audio-sistem Bowers & Wilkins sa 19 zvučnika.

Volvo XC90 Excellence svoje će premijerno pojavljivanje pred publikom imati naredne sedmice u Kini, na Sajmu automobila u Šangaju, a prodaja najluksuznijeg ikad napravljenog Volvoa trebala bi početi u drugoj polovini godine.