auto
7

Volvo osvojio prestižni Telematics Update Award

Klix.ba
Nakon intenzivnog razvojnog perioda, Volvo ubire i prva priznanja. Tako je na 14. godišnjoj Telematics konferenciji, održanoj u Detroitu, Volvo osvojio Global OEM Infotainment Solutions Award.

Ove godine je za prestižnu nagradu zabilježeno preko 400 nominacija, a Volvo je nastupio u dvije odvojene kategorije: Global OEM Infotainment Solutions Award i Best Automotive Application Award.

„Oduševljeni smo osvajanjem ove nagrade, koja je kruna dugogodišnjeg intenzivnog rada na našim integrisanim infotainment sistemima. Rezultat naših inovacija maksimalno posvećenih krajnjim korisnicima jesu brojne unikatno integrisane aplikacije, koje Volvo vozačima nude jednostavno upravljanje i potpuno nov užitak vožnje.“ - izjavio je Dr. Thomas M. Müller, potpredsjednik Electrics/Electronics & E-propulsion inžinjeringa pri Volvo Cars kompaniji.

Global OEM Infotainment Solutions Award

Global OEM Infotainment Solutions Award Volvo je osvojio zbog razvoja potpuno nove maksimalno povezane infotainment solucije zvane Sensus Connect, koja je dostupna u svakom novom Volvo automobilu od ove godine.

Sensus Connect donosi nekoliko ključnih prednosti, uključujući oblak bazirane aplikacije, koje se mogu jednostavno osvježiti bez potrebe za posjetama prodavnicama i servisima, a tu je i robusna, pouzdana i sigurna Internet konekcija, koja štiti kako lične, tako i podatke o automobilu.

Aplikacije koje donosi Sensus Connect sistem su prva na svijetu automobilska integracija Pandora muzičkog servisa, zatim solucija za traženje i plaćanje parking prostora bez napuštanja automobila, a tu su i Wikipedia POI informacije, TuneIn, Rdio i Stitcher ali i inovativna Connected Service Booking aplikacija, koja vas neće samo podsjetiti na potrebu servisiranja automobila, već i ugovoriti posjetu servisu za vas.

„Zahvaljujući čvrstoj saradnji sa kompanijama za razvoj aplikacija i uskoj saradnji sa kompanijom Ericsson, zaduženoj za Volvo Cloud funkcije, zatim kompanijom HERE (dio kompanije Nokia), zaduženoj za navigaciju, te kompanijom Wireless Car, zaduženom za telemetriju, mi sada imamo najjaču moguću kombinaciju rješenja da našoj rastućoj bazi kupaca ponudimo baš ono što treba.“ - zaključuje Dr. Thomas M. Müller.