auto
1

Volvo i Ericsson nude globalno povezane usluge

Klix.ba
Lansiranje „oblak“ solucija povezivosti u svim novim Volvo modelima na CES (Consumer Electronics Show) sajmu u Las Vegasu je posljednji dokaz vizionarskog partnerstva Volva i Ericssona.

Opsežnim istraživačkim radom i brojnim industrijskim inovacijama, potpuno švedsko partnerstvo koje je uključilo Volvo ekspertizu u proučavanju ponašanja vozača i Ericsson iskustvo u sistemskim integracijama, fokusiralo se na razvoj solucija koje podržavaju postojeće i buduće potrebe za povezivanjem.

Volvo „oblak“ bazirane solucije između ostalog podrazumijevaju unikatnu Park & Pay soluciju, zatim ugovaranje posjete servisu, te Pandora Internet radio, TuneIn, Rdio - streaming servis i Stitcher radio emisije na zahtjev, te mnoge druge opcije koje poboljšavaju ugođaj vožnje u Volvo automobilu.

Solucija je implementirana i funkcioniše kao uređen servis, baziran na „oblak“ solucijama sa regonalnim čvorištima. Ova čvorišta omogućavaju efikasnu povezivost. Sve u svemu, „oblak“ osigurava odličnu fleksibilnost u podešavanju kapaciteta i potreba korisnika. Ericssonove mogućnosti sistemske integracije su bile od velike važnosti u dizajniranju i integrisanju navedenih solucija u automobil. Osim toga, solucije pokrivaju sva Volvo tržišta širom svijeta.

„Ovo partnerstvo je još jedan dokaz da je Volvo prava izvidnica inovacija sa jasnim razumijevanjem važnosti automobila u modernom povezanom društvu. Ovo je strateški korak naprijed, koji će našim kupcima zahvaljujući Ericsson platformi ponuditi mnoge inovativne opcije.“ - izjavio je Lex Kerssemakers, stariji potpredsjednik proizvodne strategije pri Volvo Cars kompaniji.

„Naše partnerstvo sa kompanijom Volvo jasno demonstrira industrijsku transformaciju, koja se dešava u povezanom društvu. Evolucija novih usluga i iskustva je moguća kroz jednostavan spoj informacijskih i komunikacijskih tehnologija.“ - rekao je Per Borgklint, stariji potpredsjednik i vođa poslovne jedinice za solucije podrške pri kompaniji Ericsson.

Connected Vehicle Cloud je samo prvi korak na putu prema potpuno povezanim i integrisanim uslugama, koji pozicionira Volvo kao glavnog igrača u areni povezanih automobila.