Magazin "Auto Bild Allrad"
0

Volvo City Safety proglašen Inovacijom godine

Sarajevo-x.com
Sistem Volva za prevenciju sudara pri nižim brzinama, City Safety, proglašen je "Inovacijom godine“ po njemačkom magazinu "Auto Bild Allrad", gdje je Volvo prvi proizvođač iz autoindustrije koji je ovu nagradu dobio dva puta.

Vrlo zahtjevna nagrada je dodijeljena kompaniji Volvo Cars, kao rezultat glasanja čitalaca za "Vozilo sa pogonom na sve točkove 2009.“

Novi sistem podrške u Volvu, City Safety, može spriječiti tipične sudare pri niskim brzinama ili, u najmanju ruku, znatno ublažiti posljedice ovakvih nezgoda. Sigurnosni sistem je dostupan u Volvu XC60, kao dio standardne opreme.

"Izuzetno smo ponosni na ovu nagradu, jer je dodijeljena značajnoj tehničkoj inovaciji koja će imati utjecaja na cijelu autoindustriju“, kaže Thomas Viehweg, poslovni direktor Volva Njemačka, na ceremoniji dodjele nagrada u Leipzigu prošlog četvrtka.

"Ova je nagrada potvrda našoj posvećenosti da u autoindustriji unaprijedimo sigurnost, koja je neodvojivi dio korporacijske filozofije Volva. U ovom trenutku ulažemo izuzetan napor u razvoj dodatnih, inovativnih tehnologija za zaštitu putnika, jer želimo zadržati našu poziciju svjetskog predvodnika o pitanju sigurnosti“, naglašava Viehweg.

Nagradu za inovacije "Auto Bild Allrad“ dodjeljuje jednom godišnje najinteresantnijim tehnološkim dostignućima povezanim sa vozilima s pogonom na sva četiri točka. Članovi žirija su izabrani među urednicima najprodavanijih evropskih magazina o vozilima sa pogonom na četiri točka. Volvo je prvi proizvođač koji je ovu nagradu dobio već drugi put. Prva nagrada je dodijeljena za sistem zaštite od prevrtanja (ROPS) u Volvu XC90.