Automobil sa pet zvjezdica
0

Volkswagen u BiH poklanja novog Pola

Sarajevo-x.com
Višegodišnja uspješna saradnja Volkswagena u BiH i Lutrije BiH i dalje se nastavlja. Ovaj put u znaku najnovijeg Volkswagen modela koji je stigao na bh. tržište. Volkswagen u BiH povodom 58. godina Lutrije BiH i jubilarnog 300-og kola TV Binga, Lutriji BiH poklanja Novog Polo-a.

„Sretni smo što je i Lutrija BiH prepoznala vrijednosti i kvalitet koji su Volkswagen pozicionirale kao najvrijedniju i najstabilniju marku na automobilskom tržištu i najprepoznatljiviji automobilski brand u Bosni i Hercegovini. U duhu dugogodišnje saradnje Volkswagena u BiH i Lutrije BiH odlučili smo ljubitelje lutrije obradovati sa novim Polom, a sigurni smo da će sretni dobitnik iznimno zadovoljstvo pronaći u svim kvalitetama Volkswagena“, izjavio je Ismir Omeragić, brend menadžer Volkswagena u BiH.

Ljubitelji Lutrije BiH zasigurno se sjećaju prijeratne lutrije i legendarne Golf srećke. Još tada je Volkswagen obilježio period Lutrije BiH do rata, a koji se nastavio i u poslijeratnim godinama od 1996. godine.

Novi Polo osvojio je 5 zvjezdica, najveću moguću ocjenu na pooštrenim Euro NCAP sigurnosnim testovima i dobtnik je „Ekološkog certifikata“ kojim dokazuje svoju istaknutu ekološku prihvatljivost i iznimno nisku potošnju goriva.

Prvi model Volkswagen Polo-a izašao je 1975. godine, a do pete generacije ovog modela proizvedeno je ukupno 10. 600.000 primjeraka.