auto
154

Volkswagen Passat automobil godine u BiH

FENA
U organizaciji AUTO Media Group u Sarajevu je održan 16. Izbor automobila godine u Bosni i Hercegovini, gdje su osim automobila, svoje mjesto pronašle i ostale kategorije vezane za autobranšu.

Među deset nominiranih vozila titulu automobila godine u Bosni i Hercegovini ponio je Volkswagen Passat (207 bodova), a slijede BMW 2 Active Tourer (205), Peugeot 508 (201), Mercedes-Benz C-Class (196), Škoda Fabia (186), Opel Corsa (153), Renault Twingo (135), Nissan Pulsar (130), Toyota Aygo (122) i FIAT Ottimo (69).

U konkurenciji kamiona, najviše uspjeha među kandidatima imao je VOLVO FH, dok je za najbolji autobus proglašen Scania Touring HD.

Među dostavnim vozilima, najviše glasova žirija osvojio je Iveco Daily, a najbolje terensko vozilo je Porsche Macan.

Najbolji vozač u 2014. godini je Almir Vrpčić, a Senad Šaranović i Fahir Pašić iz Policijske stanice Tešanj proglašeni su za najbolju saobraćajnu patrolu u BiH.

Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila i nagradu za životno djelo dobio je Pejo Nišandžić iz firme NIPEX iz Tuzle. Ovaj Izbor pokazao je da su menadžeri u BiH postizali veoma dobre rezultate, te je titulu menadžera godine u kategoriji proizvodnja, osvojila Enisa Bekto, direktorica kompanije Bekto Precisa iz Goražda.

Mendžer godine u kategoriji autooprema je Ivan Leko iz firme Autooperma Leko iz Mostara.

U kategoriji menadžer godine - vozila, titulu ponio je Muamer Gluhić (KIA), dok je diler godine Đorđe Novaković (Autorad - Brčko).

Odnosi s javnošću imaju veliki značaj u poslovanju, te je za najboljeg PR menadžera proglašena Minesa Zukić (VW, Audi, Škoda, Seat, Porsche).

Najbolja internet stranica s domaćom „.ba“ domenom je www.bmw.ba

Najatraktivniju vizuelnu prezentaciju svojih proizvoda imala je firma Alfa Car za promociju svojih autopraonica, a za projekat godine proglašen je projekat www.autodio.ba firme Blueprint iz Sarajeva, saopćili su organizatori.