auto
57

Volkswagen osvježio izgled Golfa GTI Cabriolet

Klix.ba
Kompanija Volkswagen je "zategnula bore" svom Golfu GTI Cabriolet.

Radi se o manjem redizajnu snažnog kabrioleta, vidljive su promjene prednje maske kada je riječ o crvenim lajsnama i mrežastoj rešetki hladnjaka, tu su crvena kočiona kliješta, redizajnirani branici, modificirani pragovi i slično.

GTI Cabriolet je dobio i novi sjajni difuzor, nove 17-inčne Brooklyn naplatke, umjesto kojih je moguće naručiti 18-inčne Austin naplatke. Za dodatni novac se može dobiti opcioni stražnji spojler i novi Garnet crveni mekani krov kao alternativa crnom i Deep plavom krovu.

U unutrašnjosti nije bilo mnogo promjena, a opciono je moguće dobiti kožne presvlake sjedišta sa crvenim ukrasima. Postavljen je i novi multifunkcionalni kožom presvučeni upravljač, a tu je i redizajnirana ručna kočnica, kao i ručica mjenjača. Unutrašnjost je uljepšana i dodatnim ukrasima.

S mehaničke strane, proomijena nije bilo, tako da Golf GTI Cabriolet pokreće 2,0-litarski benzinski motor s turbopunjačem koji razvija 217 KS. Uparen je sa šestostepenim DSG mjenjačem. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,9 sekundi, a posjeduje diferencijal s elektronskim zaključavanjem i sportsku šasiju.

Cijena Golfa GTI Cabriolet u Njemačkoj iznosi 37.075 eura.