auto
8

Volkswagen objavio detalje o obnovljenom Sciroccu

Klix.ba
Volkswagen Scirocco R
Kompanija Volkswagen je objavila detalje o obnovljenom Sciroccu, koji je zvanično predstavljen tokom Sajma automobila u Ženevi.

Kada je riječ o dizajnu, promjene su ograničene na prednji i stražnji dio, a uključuju nove farove, LED stražnja svjetla i novi mehanizam otvaranja vrata prtljažnika sa VW emblemom. Unutrašnjost je dobila nove instrumente kojima je odato poštovanje prvom Sciroccu, tu je Dynaudio Excite audio sistem, kao i Blind Spot Monitor i ParkAssist sistemi.

Sportski automobil dolazi sa šest poboljšanih TDI i TSI motora. Osnovni 1,4-litarski TSI benzinac isporučuje 123 KS, a prosječna potrošnja iznosi 5,4l/100 km.

Svi 2,0-litarski TSI motori su također poboljšani pa sada isporučuju 177 KS i 276 KS. Snažnija varijanta pokreće Scirocco R. Ovaj automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,5 sekundi sa opcionim DSG mjenjačem.

Volkswagen je poradio i na 2,0-litarskom TDI motoru u svim verzijama. Ovaj motor sada razvija 147 i 181 KS. Prva verzija do "stotke" ubrzava za 8,6, a druga za 7,5 sekundi.

VW Scirocco će se na tržištu u Evropi pojaviti u augustu ove godine.