auto
0

Više od 3.000 Peugeot iON vozila za francuske kompanije

Sarajevo-x.com
Peugeot iON, 100 posto električno vozilo koje je lansirano u decembru 2010. godine, odabran je na tenderu Francuske asocijacije za nabavke na čelu sa Poštama Francuske.

Asocijacija, koja se sastoji od 19 javnih i privatnih kompanija, odlučila je naručiti 3.074 vozila u naredne četiri godine.100 posto električno vozilo sa dva sjedišta u potpunosti je zadovoljilo kriterije tendera, tehničke vrijednosti, cjenovnu granicu i uslove ekološke prihvatljivosti.

Kako bi osigurao kvalitet usluge i potpuno zadovoljstvo klijenata, Peugeot u sklopu svoje mreže otvara 324 poslovna centra za održavanje tih vozila. Prvi modeli će biti isporučeni početkom 2012. godine.

Dobijanjem ovog ugovora Peugeot potvrđuje svoju lidersku poziciju u segmentu električnih vozila.

Sa električnim modelom 106 iz 1990. godine kao i sa iON-om, koji je prvi model nove generacije električnih vozila, Peugeot se istakao kao jedan od glavnih svjetskih igrača u ovom segmentu na tržištu.

Sa 2.500 narudžbi do kraja oktobra ove godine, Peugeot je na putu da ostvari bolje rezultate od očekivanih i da do kraja godine premaši svoje prodajne ciljeve.

Peugeot u Francuskoj drži 32 posto udjela u prodaji na tržištu električnih vozila.