Odlikaš na EuroNCAP-u
0

FOTO+VIDEO / Uzorna sigurnost za Hyundai ix35

Sarajevo-x.com
Na posljednjim nezavisnim testiranjima pasivne sigurnosti u organizaciji EuroNCAP institiucije "Hyundaijev" popularni SUV ix35 pokazao se kao jedan od predvodnika klase, te se istakao zasluživši maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost.

Upravo zahvaljujući novom ix35, "Hyundai" je postaje sve veći hit u Evropi. Posljednji uspjeh ovog modela tako je stigao od Euro NCAP-a, najcjenjenijeg evropskog izvještaja po pitanju sigurnosti, prema kojem je Hyundai ix35 osvojio maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost.

Prema pojedinačnim rezultatima, Hyundai ix35 zvanično je jedan od najsigurnijih modela u segmentu, uz najbolje ocjene za zaštitu djece. Zanimljivo je da su uz ovaj odličan rezultat modela ix35 tako posljednja tri Hyundaijeva modela dobila maksimalne ocjene za sigurnost.

Ovaj uspješan niz su započeli kompaktni Hyundai i30 i Hyundai i20, koji je ubjedljivo najsigurniji model u segmentu i jedan od pet najsigurnijih modela uopće testiranih u 2009. godini. Prema pojedinačnim ocjenama, Hyundai ix35 dobio je najbolje ocjene u segmentu zaštite djece, te jednako dobrih 90% sigurnosti za zaštitu odraslih

Kada je sigurnost u pitanju, Hyundai ix35 već u osnovnoj opremi nudi gotovo sve potrebne elemente kao što je progresivni servo-upravljač, komplet zračnih jastuka i zavjesica, ABS i ESP sa HAC i DBC-tehnologijom, te podsjetnik i zatezače sigurnosnih pojaseva.

Hyundai ix35 predstavlja posljednji "Hyundaijev" novitet, i u skladu sa evropskom strategijom, model je u potpunosti dizajniran i proizveden u Evropi, prema ukusu i navikama Evropljana. Od prvog predstavljanja bilježi veliki interes kako u Evropi tako i na tržištu Bosne i Hercegovine.

Na našem tržištu, model potpuno opremljen uz odlične garantne uslove od pet godina, dolazi sa cijenom već od 39.490 KM do registracije. Sarajevo-X test Hyundaija ix35 sa 2.0 CRDi motorom i Platinum paketom opreme možete pogledati ovdje.