Tržište polovnih automobila u BiH
0

Uvezeno 2.265 polovnih Peugeot vozila u 2012. godini

Klix.ba
U prvih sedam mjeseci 2012. godine uvezeno je 2.265 polovnih Peugeot vozila u BiH. Model koji se najviše uvozio je kao i prošle godine „Evropski automobil godine 2002.”, Peugeot 307, sa ukupno 877 primjeraka, dok je drugi Peugeot 206 sa 667 uvezenih vozila.
“Prošle godine je Peugeot sa 3715 primjeraka zauzeo drugu poziciju po broju uvezenih vozila u našu zemlju. Sudeći po podacima za prvih sedam mjeseci očekujemo da će taj broj biti i veći za ovu godinu. Veliki broj uvezenih polovnih Peugeot vozila u 2012. godini je pokazatelj da vozači vjeruju našem brendu te prepoznaju i cijene kvalitet i sigurnost francuskog lava.”, istakao je Denis Mašić, direktor marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Sve veći broj Peugeot vozila na bosanskohercegovačkim ulicama je potvrda da vozači imaju povjerenja u francusku marku i da su se i polovna vozila pokazala kao veoma pouzdan partner u svim putovanjima. Peugeot stručnjaci ističu da je naročito kod polovnih vozila značajno redovno servisiranje.

“Mnogi vozači u BiH su se uvjerili da su Peugeot vozila zaista pouzdana i izdržljiva. Mi uvijek savjetujemo vozačima da vozila servisiraju u ovlaštenim servisima jer jedino na taj način se garantuje sigurnost i ispravnost njihovih vozila. Kako bi servisiranje bilo što pristupačnije svim Peugeot vozačima nastojimo sa našim redovnim akcijama stvoriti najbolje uslove za održavanje vozila. To će i osigurati sprječavanje pojava novih kvarova i širenje istih na vozilu. Potvrda da naši ovlašteni servisi rade profesionalno i da su Peugeot vozači zadovoljni uslugom su i rezultati istraživanja koje je za Peugeot u BiH sprovela nezavisna agnecija u aprilu ove godine. 94,4 % Peugeot vozača istaklo je da su zadovoljni servisom, a mi ćemo nastojati da njihovo povjerenje opravdamo i u budućnosti”, istakao je Alija Šošević, voditelj postprodaje kompanije Vermont.