Volkswagen svjetsko prvenstvo servisa
0

Učestvovali i predstavnici iz Bosne i Hercegovine

Sarajevo-x.com
Četvrto po redu svjetsko Volkswagen servisno takmičenje održano je u Wolfsburgu. Cijelu godinu su se servisni savjetnici i servisni tehničari iz cijelog svijeta pripremali za trodnevno finale u Njemačkoj. Prolazili su kroz teoretske testove sa ukupno osamdeset pitanja i kvalificirali se za nacionalna finalna takmičenja u svojim zemljama.
Na kraju nacionalnih takmičenja, u nacionalnom finalu su prošli opširne teoretske i praktične testove, od opravke vozila do direktnog razgovora sa kupcem. Tako se formirao tim najboljih na svijetu.

Bosnu i Hercegovinu ponosno je predstavljao Muvedet Žutić, servisni savjetnik iz ASA PVA koji je osvojio dvadeseto mjesto u konkurenciji od šezdeset i tri takmičara iz cijelog svijeta. Za region Evrope, u konkurenciji dvadeset šest takmičara zauzeo je trinaesto mjesto. Pored Žutića na ovom takmičenju je učestvovao je i Mirkel Arambašić, servisni tehničar iz kompanije NIPEX iz Tuzle koji je osvojio dvadeset i drugo mjesto u konkurenciji od šezdeset četri takmičara iz cjelog svijeta, a u evropskom plasmanu petnaesto mjesto u konkurenciji od dvadeset šest takičara.

Zajednički cilj svih zemalja svijeta u Volkswagen ovlaštenim servisima je pružiti najbolju kvalitetu usluge. Put ka tom cilju vodi preko zadovoljstva kupaca ali i preko servisnog osoblja.