auto
0

U nedjelju na Ilidži prva međunarodna karting-utrka u BiH

Sarajevo-x.com
Auto-moto karting klub "California Racing" organizira prvu međunarodnu karting-utrku u Bosni i Hercegovini, koja će biti održana u Sarajevu, 8. augusta.

Najznačajnijem ovogodišnjem događaju u autosportu regije pristupit će oko 60 takmičara i ekipa iz BiH i regije koji će se boriti za titulu "Grand Prix Bosnia & Herzegovina 2010".

Prvi put građani će biti u prilici vidjeti šampione karting-sporta koji će svim sladokuscima i ljubiteljima autosporta prirediti nezaboravnu adrenalinsku zabavu. Upoznat će najbolje među najboljima, najmlađe i najhrabrije vozače, višestruke šampione i seniore ovog sporta, te testne vozače bolida F1.

Manifestacija će trajati tri dana, a počinje u petak dočekom takmičara i zajedničkim druženjem. U subotu slijede slobodni treninzi i zvanične pripreme za trku koja će biti održana u nedjelju u 14 sati.

Takmičenje će biti održano na Ilidži, tačnije na "Energoinvestovom" parkingu (uz ulicu) i okupit će učesnike iz cijele regije. Posebne najave stižu iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Rusije. Boje bh. zastave branit će četverostruki državni prvak i osvajač "Zlatne kacige", Davor Milos iz Sarajeva.

PROGRAM:

Subota, 07.08.

Od 12:00 – Pripreme i trening

Nedjelja, 08.08.

  08:00 – Verifikacija takmičara i ekipa
  09:30 – Tehnički pregled
  10:00 – Slobodni trening
  12:00 – Zvanično mjerenje vremena
  14:00 – UTRKA
  16:00 – Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada