Prezadovoljan Dacijom
0

Tuzlanski taksista Loganom prešao pola miliona km

Sarajevo-x.com
Nakon lansiranja 2004. godine, Dacia je u samo šest godina izrasla u jednog od najvećih "igrača" u automobilskoj industriji. Kroz svoju politiku stvaranja kvalitetnih vozila po fer tržišnoj cijeni, Dacia je postala socijalni fenomen.
Jedne od glavnih karakteristika koje rumunski proizvođač konstantno naglašava jesu pouzdanost i trajnost njihovih vozila. Dokazi za ove kvalitete Dacia vozila dolaze iz cijelog svijeta, a jedan koji to posebno potvrđuje se nalazi i u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o modelu Logan, 1.4 MPI, koji je u rukama tuzlanskog taksiste Almira Džinića, prešao čak 550.000 kilometara. Naime, crveni Logan je kupljen 2005. godine kod ovlaštenog Dacia koncesionara AK Grabovičkić iz Tuzle i od tada godišnje prelazi oko 100.000 km, uglavnom po gradu, što je zasigurno najveći test izdržljivosti za jedan automobil i njegov najbolji pokazatelj pouzdanosti i kvalitete.

Sa 18 mjeseci starosti vozila, vlasnik je ugradio plinsku instalaciju, te je zadnjih 400.000 kilometara vozio uglavnom na plin, što ni po čemu nije naštetilo motoru. Zadovoljan je sa svojim Loganom, a uskoro namjerava zamijeniti ga sa novim modelom.

"Pored redovnih servisa, najviše pažnje polažem na veliki servis, jer ga napravim svakih 60.000 km. Logan je zaista vozilo bez nedostataka. Nije veliki potrošač, komforan je i prevashodno pouzdan. Nakon ovoliko pređenih kilometara, namjeravam ga voziti najviše godinu dana. Želim sjesti u novi Logan facelift, a svoj stari neću prodavati, jer ću ga pokloniti ocu", rekao je od srca zadovoljni Džinić.

Vjerovatno najbolja potvrda pouzdanosti i kvalitete Dacia automobil dolazi od strane JD Power Reporta o zadovoljstvu njemačkih vlasnika svojim vozilima iz 2010. godine. Dacia je u navedenom istraživanju uvrštena na drugo mjesto, zajedno sa prestižnom njemačkom markom BMW. Istraživanje se odnosilo na kupce koji vozilo posjeduju dvije godine, a ocjenjivala se kvaliteta, pouzdanost, praktične vrijednosti, servis i troškovi eksploatacije.

Dacia modeli u Bosni i Hercegovini sada su dostupni i sa besplatnom produženom garancijom u vremenskom trajanju od pet godina ili 150.000 pređenih kilometara.