Heicovo izdanje novog S60
0

Upoznajte Black Sapphire

Sarajevo-x.com
Tunerska kompanija "Heico Sportiv" je predstavila specijalno izdanje novog Volva S60 T6 i nazvala ga Black Sapphire.

Poboljšani šestocilindrični motor specijalnog izdanja Volva S60 T6 je dobio nove 24 KS te sada isporučuje čitavih 320 KS pri 459 Nm obrtnog momenta.

Ovo poboljšanje omogućava "Black Sapphireu" da do "stotke" stigne za samo 5,8 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od 249 km/h.

Motor je uparen sa mjenjačem Geartronic. Iz kompanije tvrde da automobil može preći 11,6 kilometara sa samo jednim litrom goriva, dok emisija CO2 iznosi 239 g/km.

Kako bi se nosio sa dodatnom snagom, specijalno izdanje Volva S60 je opremljeno i sportskim oprugama koje su "spustile" automobil za 30 mm.

Izmjene eksterijera se ogledaju u 19-inčnim naplatcima Diamond, modifikovanim prednjim i zadnjim branikom sa difuzorom napravljenim od superlake plastike i karbonskih vlakana.

Novost u unutrašnjosti je hromirani mjenjač i aluminijske papučice kao i pločica sa ugraviranim imenom specijalnog izdanja.

Sigurnosna tehnologija uključuje sistem Driver Alert (prati frekvenciju treptaja oka vozača), BLIS (za prepoznavanje vozila u mrtvom uglu) i Pedestrian Detection, inovativnu tehnološku soluciju, koja detektuje pješaka koji prelazi cestu ispred vozila, upozorava vozača i automatski aktivira kočnicu ukoliko sam vozač ne reaguje na vrijeme.

Samo 100 primjeraka Volvo S60 T6 Black Sapphirea će biti proizvedeno, a koštati će oko 64.000 eura.