Nova Astra iz Steinmetza
0

Umjerene dorade za novu munju

Sarajevo-x.com
Tunerska kompanija Steinmetz predstavila je svoju ponudu prerada za posljednju generaciju Opel Astre, a iako je dosta toga izmjenjeno ukupni paket čini se prilično diskretnim i dobro odmjerenim.

Za prvi put u Steinmetzu nisu imali namjeru praviti radikalne izmjene na izgledu ali niti na performansama nove Astre. Namjera je bila ponuditi tek djelimično personalizovan kompakt koji će svojim izgledom privući kupce koji uvijek žele biti barem malo drugačiji od ostalih.

Tako je prije svega dizajniran i proizveden komplet aerodinamičkih dodataka i spojlera koji je vizuelno Astru učinio agresivnijom i širom. Pored izraženog i dominantnog spojlera na prednjem dijelu Steinmetzova Astra se od serijskih razlikuje i crnom mrežastom maskom koja je odavno postala znak raspoznavanja za ovu tunersku kuću. Aerodinamički komplet upotpunjen je skladnim zadnjim spojlerom na krovu, dok dašak elegancije daju i obloge ručki vrata od nehrđajućeg čelika.

Ukupnom izgledu ali i dinamičkim osobinama doprinjele su i izmjene na ovjesu, gdje je uz 30 milimetara kraće opruge Astra postala znatno direktnija i stabilnija na većim brzinama. Uz sve ostalo što je predstavljeno, Steinmetz je iskoristio novu Opel Astru da na njoj premijerno prikaže i svoje nove ST10 naplatke od lake legure širine 8,5J i prečnika 19 inča. Uz ove nove naplatke Steinmetz Astru je moguće dobiti i sa već poznatim ST7 naplacima, također prečnika 19 inča.

U unutrašnjosti Astra ovaj put nije pretrpjela prevelike izmjene. Ipak, u Steinmetzu su ponosni na displej koji vozaču pokazuje u kojem je stepenu prenosa mjenjač, s tim da vozač ima mogućnost i izbora boje ekrana za svaki od stepena prenosa. Uz ovaj jedinstven detalj, ali i umetke od poliranog nehrđajućeg čeila sa svojim logom, Steinmetz je za ovaj put završio sa doradama unutrašnjosti. Kao sljedeći korak najavili su da će se detaljnije pozabaviti performansama nove Astre.