Tuning
8

U Pogea Racingu misle da Alfa 4C može biti još bolja

Klix.ba
Tuning kompanija Pogea Racing pripremila je nekoliko tuning opcija s kojima se atraktivni italijanski odgovor na kreacije Lotusa pretvara u pravi supersportski automobil.

Svi vlasnici Alfinog modela 4C, čija je planirana produkcija u odnosu na potražnju prilično mala, koji žele više snage u ultralaganom pakovanju rješenje sada mogu dobiti u američkoj tuning kompaniji Pogea Racing koja svoju filijalu ima i u Njemačkoj.

Iza nekoliko ponuđenih opcija krije se pojačavanje snage Alfinog četverocilindarskog 1,75-litarskog turbo-benzinskog motora, nakon čega vlasnik u najboljoj ponuđenoj varijanti umjesto standardnih 240 dobija 313 „razigranih konja“, a vrijednost najvećeg obrtnog momenta sa 350 stiže na 435 Nm.

Sve zajedno dovoljno je da automobil od 0 do 100 km/h stiže nakon 3,9 sekundi, a njegova maksimalna brzina iznosi 301 km/h, što je svakako u kategoriji mnogo skupljih supersportskih automobila.

Pored poboljšanja ukupnih performansi, Pogea Racing za Alfa Romeo 4C također nudi nekolicinu karbonskih karoserijskih komponenti, među koje spada i prednji odbojnik, kao i prednji usmjerivač zraka. Na raspolaganju je i novodizajnirani zadnji difuzor zraka, ali i zadnji prigušivač sa većim prečnikom dvostrukih izduvnih završetaka.