Tuning
8

U Overfinchu se opraštaju od Defendera

Klix.ba
Britanska tuning kompanija Overfinch pripremila je ograničenu seriju Land Roverovog Defendera pod nazivom 40th Anniversary Edition s kojom se, zbog najavljenog prestanka proizvodnje, na neki način oprašta od jednog od najlegendarnijih terenskih automobila svih vremena.

U Overfinchu su za osnovicu uzeli Defender 90 (kraće međuosovinsko rastojanje) koji pokreće poznati 2,2-litarski turbodizelski motor.

Kozmetički zahvati na besmrtnoj kutijastoj karoseriji koja desetljećima predstavlja sinonim za istinski terenski automobil uključuju nekolicinu aluminijskih detalja, novu masku hladnjaka, LED dnevna svjetla, električno pokretanu kuku za vuču i posebne 18-inčne Apollo aluminijske felge. Pored pragova u boji karoserije, također je redizajniran i zadnji odbojnik.

Unutrašnjost ove specijalne edicije, ukuljučujući tu i oblogu krova, obložena je najkvalitetnijom kožom, a tu su i sportska sjedišta koja su proizvod renomirane kompanije Recaro. Defender je dobio i posebne tepihe, a aluminij je svoje mjesto pronašao na ručici mjenjača i papučicama. Instalirani multimedijalni sistem je proizvod kompanije Alpine, a tu je i kamera za pomoć prilikom vožnje unazad.

Ekskluzivitet ovog Defendera potvrđuje informacija da će u Overfinchu napraviti samo pet primjeraka koji će se prodavati po cijeni od 99.000 eura.

Vezani članci