Tuning
160

U julu stiže Mercedes-Benz S 65 AMG Coupe

Klix.ba
Prema pisanju njemačkih medija, Mercedes je planirao da u julu predstavi model S 65 AMG Coupe koji će svojim ukupnim performansama spadati među perjanice Mercedesovog proizvodnog programa.

Nakon predstavljanja modela S 63 AMG Coupe čini se da u Mercedesu idu i korak dalje, jer će još snažniju varijaciju na temu pokretati 6-litarski V12 motor koji se već ugrađuje u trovolumenski S 65 AMG.

Potpomognut sa dva turbo-kompresora motor razvija 630 KS u radnom režimu od 4.800 do 5.400 obrtaja u minuti. Najveća vrijednost obrtnog momenta iznosi enormno velikih 1.000 Nm koji će vozaču biti na raspolaganju u režimu od 2.300 do 4.300 obrtaja u minuti.

Pretpostavlja se kako se ukupne performanse neće previše razlikovati od performansi koje nudi najsnažnija S-Klasa kojoj od 0 do 100 km/h treba 4,3 sekunde, a gotovo iluzorno je napominjati da bi bez elektronske blokade automobil mogao razviti mnogo više od predviđenih 250 km/h. Za prijenos snage je zadužen AMG-ov 7-stepeni automatski mjenjač 'Speedshift Plus', a klijentima će se u doplati nuditi i AMG-ove keramičke kočnice.

Dok čekamo zvanične fotografije modela S 65 AMG Coupe, pogledajte kako izgleda njegova nedavno predstavljena "slabija" varijanta S 63 AMG Coupe.