Tuning
11

TechArt tunirao Porsche Cayenne

Klix.ba
Poznati tuner TechArt je pripremio evoluciju svog tunerskog programa Magnum, koji je specijalno namijenjen Porscheu Cayenne.

Porsche vrijedno radi na testiranju treće generacije modela Cayenne, ali aktuelni model još uvijek ima života u sebi i interesantan je tunerima, koji pronalaze nove načine da ga preurede. Posljednji primjer uspješno obavljenog posla je stigao iz tunerske kuće TechArt , koja je pripremila paket Magnum, koji predstavlja široki body kit za Porscheov SUV. Ovaj paket nudi više od vizuelnih poboljšanja, jer unapređuje aerodinamiku i omogućava bolje hlađenje.

Paket uključuje prednji i stražnji branik, kao i nove pragove te komponente napravljene od karbonskih vlakana. Poklopac motora je napravljen u potpunosti od karbonskih vlakana, a isti materijal je korišten za krovni spojler.

Porsche Cayenne je dobio 22-inčne Formula IV naplatke, zračni ovjes, kao i nekoliko opcija kada je riječ o materijalima u unutrašnjosti, koje uključuju Alcantaru i kožu. U unutrašnjosti je i trokraki upravljač, a tuner je pripremio i nove brojčanike te papučice.

TechArt je poradio i na performansama, snaga je Cayennea je povećana za 28 KS, dok motor u Cayenneu S isporučuje 35 KS više nego ranije. GTS verzija sada ima 40 KS više, dok Turbo verzija razvija 700 KS pri 920 Nm obrtnog momenta. Posljednja verzija od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 295 km/h.

Vezani članci