Tuning
0

Startech za Ženevu pripremio Discovery Sport

Klix.ba
Među renomiranim tuning kompanijama koje će svoje kreacije izložiti na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi je i (podbrend Brabusa) Startech koji će publici premijerno predstaviti "svoj“ Land Rover Discovery Sport.

U Startechu su aktuelni Discovery Sport opremili novim prednjim spojlerom u kojem su integrisana LED dnevna svjetla. Promijenjen je i zadnji odbojnik koji sada u potpunosti zatvara praznine oko dvostrukih završetaka izduvnog sistema. Uz snižen ovjes (oko 2,8 centimetara) u Startechu su odlučili da Discovery postave na 22-inčne aluminijske felge Monostar R.

Startech će kupcima britanskog SUV-a ponuditi nekoliko mogućih opcija za oplemenjivanje unutrašnjosti, a pored kože i alkantare za oblaganje sjedišta i panela, tu su i elementi koji mogu biti od drveta ili karbona. Papučice su u svakom slučaju napravljene od aluminija.

U Startechu nisu zaboravili ni na performanse, pa su za početak ponudilli PowerXtra SD22 kit kojim se snaga 2,2-litarskog turbodizelskog motora sa 190 povećava na 209 KS. Porasla je i vrijednost najvećeg obrtnog momenta koji sada iznosi 460 Nm.

U njemačkoj tuning kompaniji najavili su da već rade na povećanju snage dvolitarskog turbodizelskog motora Discoveryja, ali još uvijek nije poznato kada će biti u ponudi i koliko će konjskih snaga imati.