Tuning
39

Schnitzerov BMW M2 raspolaže sa 420 KS

Klix.ba
Nekoliko poznatih tuning kompanija koje su već predstavile svoje kreacije o temi BMW-a M2 priključila se i njemačka kompanija AC Schnitzer. Bogati entuzijasti kažu: Vrijedilo je čekati.

Desetljećima vezani za automobile koji dolaze iz BMW-a, u kompaniji AC Schnitzer pripremili su nekoliko poboljšanja za model M2, koja uključuju više konjskih snaga, nove karoserijske komponente, bolje komponente ovjesa...

Bez namjere da pretjeruju, u Schnitzeru su odlučili da snagu 6-cilindarskog trolitarskog biturbo motora podignu na 420 KS, što je 50 KS više od onoga što motor nudi u svom standardnom izdanju. Porasla je i vrijednost najvećeg obrtnog momenta koji sada iznosi 579 Nm (standardno 465 Nm). Schnitzerov M2 od 0 do 100 km/h stiže nakon 4,1 sekunde, što je 0,2 sekunde bolje od vremena koje ostvaruje serijski model.

Dodatne konjske snage stigle su reprogramiranjem centralne upravljačke jedinice, instaliranjem novog izduvnog sistema i međuhladnjaka zraka, a AC Schnitzer na sve spomenuto daje dvogodišnju garanciju.

Za kupce koji ne pristaju na kompromise AC Schnitzer za M2 nudi podešavajući ovjes kojim se podnica automobila može približiti podlozi za 40 milimetara, a jeftinije rješenje je komplet krućih sportskih opruga kojima se automobil snižava do 30 milimetara naprijed, odnosno do 20 milimetara nazad.

Novi aerodinamički paket sačinjavaju komponente koje su napravljene od karbona, a u opciji je i zadnji spojler dizajniran u stilu spojlera koji se mogu vidjeti na trkaćim GT automobilima. AC Schnitzer za M2 na kraju nudi i nekoliko opcija 19 ili 20-inčnih felgi.