Zlato umjesto plastike
0

Rolls-Royce u izdanju Fenice Milana

Sarajevo-x.com
Kompanija Fenice Milano je predstavila raskošni program unaprijeđenja za Rolls-Royce Ghost. Naravno, upotreba vrhunskih materijala, prije svega 24-karatnog zlata, kao i velike mogućnosti personalizacije ne znače da se i sa ovako skupim automobilom može otići daleko od mjere dobrog ukusa.

Sa namjerom da od Rolls-Roycea Ghost napravi najluksuzniji automobil na tržištu, ova kompanija je predstavila tri jednako raskošne verzije, pod nazivom tri Dive, od koje bi svaka na svoj način trebala udovoljiti pretjerano bogatim kupcima.

Prije svih ističe se "White edition", gdje uz blještavu bijelu boju pažnju neminovno privlači poklopac motora koji je optočen 24-karatnim zlatom. Jednako skupe obloge dobila su i kućišta vanjskih ogledala, ali i pragove, te naravno neizbježna i prepoznatljiva Rolls-Royceova maska.

Za one kupce koji ne žele ovako upadljiv model, ali i dalje pate od viška novca, ponuđena je "Navy Blue Diva". U slučaju ovog modlea prepoznatljiva maska je hromirana, ali za ekskluzivnost se brinu posebni umeci od bijelog zlata.

Treća verzija zove se "Bronze edition" i ističe se posebnom bronzanom bojom sa jednako prestižnim 24-karatnim zlatnim umecima kao na modelu "White edition". Zahvaljujući ovoj kombinaciji boje karoserije i zlatnih dodataka ukupna pojava je znatno suptilnija, ali je jednako prestižna kao i na modelu sa bijelom bojom.

Unutrašnjost je, naravno, posebna dimenzija luksuza i prestiža. Posebno odabrana i skupa koža u kombinaciji sa alcantarom čini jedinstven ugođaj, dok su umeci od kvalitetne tikovine i hrastovine dodatno istaknuti dijelovima od visokopoliranog 24-karatnog zlata. Vrhunac pretjerivanja svakako je posebni minibar koji je u potpunosti izrađen od zlata.

Zanimljivo je da su se u Fenice Milanu pozabavili i performansama, pa je Ghost dobio reprogramiranu upravljačnu jeidnicu motora, ali i nešto čvršći ovjes, te novi izduvni sistem koji je optimiziran u skldu sa boljim performansama.