Tuning
14

RevoZport pripremio lakši i snažniji Huracan

Klix.ba
Nakon prošlomjesečne najave, tuning kompanija RevoZport predstavila je svoju kreaciju na temu Lamborghinijevog modela Huracan koja je 100 kilograma lakša i 90 konjskih snaga snažnija od standardnog modela.

Svi se slažu da nije lako poboljšati izvorni supersportski automobil, ali inžinjeri u tuning kompaniji RevoZport pronašli su način da dodatno pojačaju Huracanov 5,2-litarski atmosferski V10 motor čija snaga sada (bez dodavanja turbo-punjača) iznosi 700 KS, što je 90 KS više od potencijala serijskog motora.

Rezultat je postignut poboljšanjem usisnog sistema, remapiranjem centralne upravljačke jedinice i ugradnjom novog izduvnog sistema čija je ukupna masa samo sedam kilograma.

Sam po sebi, veoma lagan automobil dodatno je olakšan 100 kilograma, što je postignuto intenzivnim korištenjem karbona od kojeg je napravljena većina karoserijskih komponenti, među koje spada i zadnji difuzor zraka opremljen sa adaptivnim zakrilcima s kojima se, pritiskom na taster, mijenjaju vrijednosti sile potiska.

RevoZport identičan nivo dorade nudi i za nedavno predstavljen Lamborghinijev "open-air" Huracan Spyder uz koji stižu i karbonski dodaci za dodatno ukrućivanje karoserije.