Tuning
0

Polo by ABT

Sarajevo-X
Volkswagenov novi marketinški slogan "Više nema mjesta za kompromise" ABT Sportsline je očito ozbiljno shvatio.

Vodeći tuner VW vozila je tako razvio novi tuning program za nedavno redizajnirani Polo. Modifikacije su primjetne već na prvi pogled, gdje se ističe kompletan aerodinamički kit, a pogotovo prednji spojler u dnu odbojnika. Primjetna je svakako i nova maska koja je urađena u već godinama prepoznatljivom stilu ABT Sportslinea.

Na zadnjem dijelu dominira poprilčno gabaritan repni spojler koji pored estetske uloge ima, kako tvrde iz ABT-a, i ulogu u znatnom povećavanju sile potiska prema automobila tlu pri većim brzinama. Prerađen je i ovjes implementiranjem novih progresivnih opruga zahvaljujući kojima je podnica Pola približena asfaltu za 35 mm. Za finalnu dozu atraktivnosti zadužene su sportski elegantni Z naplaci.

Montirani su jednodijelni petokraki naplaci u dimenziji od 17-inča, što je maksimalna dimenzija koja ne bi negativno uticala na vozne osobine ovog automobila.

Pored «estetskih» elemenata ABT najavljuje uskoro i nove tuning programe namjenjene povećanju snage i poboljšavanju performansi.

Elvir Zubović