U organizaciji autokluba Ze-tuning
1

Održan prvi tuning show "Getaway Zenica"

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Danas je u organizaciji autokluba Ze-tuning uspješno završen prvi tuning show u Zenici pod nazivom "Getaway in Zenica".

Ljubitelji automobila iz svih gradova Bosne i Hercegovine i Hrvatske sa svojim ljubimcima danas su došli u Zenicu kako bi učestvovali u prvom tuning showu koji je u svom takmičarskom dijelu imao nadmetanje u jačini ozvučenja u autu (dB drag) i takmičenje najboljeg vanjskog izgleda automobila.

Za jačinu ozvučenja u ljubimcima bio je zadužen AK Venom iz Sarajeva, a u mini klasi dB draga najbolji rezultat je ostvario Omar Mehović, član AK Venom iz Sarajeva. Drugo mjesto je pripalo Dini Jahiću, dok je treće mjesto osvojio Avdo Rustemi.

U generalnoj kategoriji izgleda automobila prvo mjesto je osvojio Samir Kadrić, a iza njega su bili Bili Agić i Dino Vatrenjak. U kategoriji extreme prvo mjesto je pripalo Dini Jahiću, drugu poziciju je uzeo Matko Petričević iz Splita, dok je treće mjesto pripalo Dariju Ćajiću. U japanskom izgledu automobila prvo mjesto je osvojio Edis Faić sa Fiat Puntom. U njemačkom izgledu automobila prvo mjesto je pripalo Biliju Agiću i njegovom "Sound of Storm" Golfu dva, a drugo mjesto je uzeo Sanel Smajić sa Audijem 80.

Najbolji clean look i interijer imao je Dino Vatrenjak, race look je pripao Amiru Zukiću, dok je najbolja multimedija pripala Samiru Kadriću. Najnižeg ljubimca je imao Bili Agić sa spuštenim prednjim branikom od samo 2 cm i pragovima od 10 cm. Bili Agić, član kluba ak69team, imao je najbolju prezentaciju na ovom showu, dok je najbolji početnik bio Adis Agić sa Audijem A4. Geoldan Veslinović osvojio je titulu najboljeg "paint joba".

U pauzama između takmičenja učesnici su "palili gume", driftali, uživali u skokovima u bazen, ali bilo je vremena i za fotografisanje sa prelijepim hostesama.

Prema riječima predsjednika AK "Ze-tuning" Zenica, Adija Mahića, sve je prošlo u najboljem redu, a takmičari su izrazili veliko zadovoljstvo organizacijom i načinom takmičenja.

"Mogu reći da je sve prošlo u najboljem redu i da su svi zadovoljni organizacijom, takmičenjem i ocjenjivanjem. Mi smo veoma mlad auto klub, ali mnogi učesnici su pohvalili našu organizaciju i odazvali se današnjem takmičenju. Želio bih da se zahvalim svima što su došli, uzeli učešće u takmičenju i nadamo se da će sljedeće godine i drugi doći i da će ovo takmičenje biti na većem nivou", poručio je Mahić.