Tuning
16

Nissan GT-R na teksaški način

Klix.ba
Tuning kompanija Jotech Motorsport, čije je sjedište u saveznoj američkoj državi Texas, pripremila je ekstreman tuning kit za Nissanov model GT-R. Ako je kupac spreman platiti 95.000 dolara, dobit će nazad svoj GT-R koji umjesto standardnih 550 razvija čak 1200 KS.

Po svemu sudeći u Jotech Motorsportu su se svojski potrudili da na tržištu beskompromisno tuniranih automobila ponude jedan od najsnažnijih Nissana GT-R koji se uopšte može kupiti i voziti javnim cestama.

Japanski automobilski dragulj opremljen je nekolicinom vrhunskih komponenti koje se kriju iza naziva "Stage 6-S“. U Jotechu su za početak odlučili da serijska radna zapremina motora neće biti dovoljna, pa su je sa 3,8 povećali na 4,1 litar. Nakon povećanja radne zapremine, biturbo V6 motor dobio je nove turbo-punjače i međuhladnjake, a uz gotovo sve nove dijelove koji čine sam motor u Jotech Motorsportu nisu neskromni kada tvrde da se u ovom slučaju radi o potpuno novom, njihovom motoru, čija se radna zapremina može povećati i na 4,3 litre.

Pored motora koji sada isporučuje 1200 KS, automobil je dobio novi 6-stepeni mjenjač i modifikovane komponente transmisije iza kojih stoje kompanije Sheptrans i Dodson Motorsport. Tu je i GReddyjev kompletan izduvni sistem napravljen od titanijuma, a iza dvobojnih 20-inčnih felgi krije se Brembo set novih karbonsko-keramičkih kočnica. Jotech za GT-R nudi i nekolicinu karoserijskih komponenti koje su napravljene od karbona.

Za upotrebu na trkalištima isti automobil stiže sa ugrađenim sigurnosnim kavezom i još snažnijim motorom koji razvija 1400 KS, a nudi se uz kit "Stage 6-R“.

Vezani članci