Tuning
16

Night Luxury opremio Maybach 57S, košta oko milion dolara

Klix.ba
Tuner s Floride, Night Luxury, pripremio je paket opreme za Maybaxh 57S.

Luksuzni njemački sedan je dobio potpuno novi izgled prednjeg i stražnjeg dijela, stražnji difuzor od karbonskih vlakana, a naprijed u LED dnvena svjetla. Karbonska vlakna su korištena za proizvodnju poklopca motora, vrata, poklopca prtljažnika, kao i A, B i C stubova. Od istog materijala su napravljeni zaštita motora i kutije zračnih filtera.

Tuner je stavio i masivne 24-inčne točkove sa Pirelli gumama dimenzija 285/30 R24. Tu je i elektronski podesivi ovjes, kao i osvjetljenje ispod karoserije, koje se sastoji od 10 LED sijalica. Postavljen je i novi izduvni sistem sa četiri izduvne cijevi i kontrolom ventila, čime je snaga AMG-ovog 12-cilindričnog twin-turbo motora povećana sa 612 na 712 KS.

U unutrašnjosti je kožom presvučena instrument tabla koja izgleda kao da je napravljena od karbonskih vlakana. Ista koža je korištena i u prtljažniku. Tuner je zamijenio čak 28 dijelova iz unutrašnjosti onim koji su napravljeni od karbonskih vlakana i ofarbani u bijelu boju, kao i 39 dijelova u crnoj boji, koji izgledaju kao da su napravljeni od karbonskih vlakana.

Unutrašnjost je dobila i dva iPada, Apple TV modul i Apple tastaturu kao dio enternainment sistema namijenjenog putnicima na zadnjem sjedištu. Ovaj Maybach 75S ima GPS modul za praćenje, kameru na instrument tabli i LTE podršku.

Tačna cijena zasad nije poznata, ali će iznositi oko milion američkih dolara.