Tuning
47

Mercedes SLR MSO McLaren Edition košta 10 miliona eura

Klix.ba
Cijena od 10 i više miliona eura za klasični sportski automobil nije rijetkost, no, prodavač luksuznih automobila iz Bischofsweisena u Njemačkoj želi toliku sumu novca za jedan moderni četverotočkaš.

Radi se o Mercedesu SLR 722 MSO McLaren Edition iz 2007. godine, koji košta 9.999.999 eura. To je veoma rijedak automobil jer je jedan od samo 25 primjeraka koje je tunirao McLarenov MSO odjel nakon završetka proizvodnje SLR-a.

Proizvodnja pomentog modela je završena 2009. godine, a McLaren je ipak vidio prostor za poboljšanja. MSO odjel je uzeo 25 automobila, poboljšao upravljanje i ovjes, izradio novi body kit koji uključuje prednji branik s većim usisnicima zraka, stražnji difuzor agresivnijeg izgleda i slično. Unutrašnjost je također vrhunski opremljena.

Automobil pokreće 5,4-litarski V8 motor sa superpunjačem, koji isporučuje 641 KS. SLR je dosad imao samo jednog vlasnika, a ofarban je u Antimon sivu boju. Prešao je 15.800 km.

Nema sumnje da je SLR tuniran u MSO odjelu izuzetno rijetka zvijer, no, 10 miliona eura se čini previše, posebno jer je čak i McLaren P1 jeftiniji i ima bolje performance. Onaj ko kupi ovaj automobil zaista mora biti istinski zaljubljenik. Treba napomenuti da standardni modeli koštaju 400.000 eura i manje.

Nažalost, na internetu je objavljena samo jedna fotografija automobila o kojem je riječ.