Tuning
0

Mercedes CLK RS by Carlsson

Klix.ba
Ni Carlsson neće doći na sajam tuniranih automobila u Essenu potpuno nespreman, naprotiv.

Naime, Carlsson svoju ekspertizu u usavršavanju Mercedesovih automobila sada pokazuje na novom CLK 55 AMG.

O uloženom trudu, kao i obično, najbolje govore brojke, a u ovom slučaju radi se o 480 kompresorskih KS i 650 Nm pri 2.800 okr/min.

U Carlssonu naravno ne poštuju dogovor o elektronskom ograničavanju brzine na 250 km/h, pa je tako CLK RS sposoban potegnuti čak i do punih 310 km/h.

Ubrzanje do stotke je također impresivno i iznosi samo 4.4 sekunde. Kako automobili svakim danom postaju sve brutalniji i jači tako se sve češće pominje i njihovo ubrzanje od 0 do 200 km/h pa tako ni ovaj CLK nije izuzetak, a kod njega iznosi 14.2 sekunde.

Naravno nije samo motor doživio poboljšanja. Unaprijeđeno i sportski prilagođeno je i podvozje, a montirane su 19 inčne felge sa prednjim pneumaticima dimenzija 235/35 i zadnjim 265/35, te je ovim zahvatima obezbjeđeno sigurno i predvidivo ponašanje automobila usljed znatnog povećanja snage.

I karoserija je pretrpjela modifikacije, i to uglavnom one koje su prepoznatljive za Carlsson, a to su kit spojlera, nova maska, maglenke, karakteristične felge te još par sličnih detalja, dok je najupadljiviji sigurno novi atraktivni spojler koji je dobio počasno mjesto na poklopcu prtljažnika.