Tuning
18

Mansory pripremio još snažniji Huracan

Klix.ba
Prije nekoliko mjeseci tuning kompanija Mansory ponudila je svoju verziju Lamborghini Huracana sa motorom koji razvija 850 KS, ali izgleda da im sve to nije bilo dovoljno.

U svom drugom pokušaju Mansory je predstavio Lamborghini Huracan čiji 5,2-litarski V10 motor potpomognut sa dva turbo-punjača nudi 1.250 KS i najveći obrtni moment koji je elektronski ograničen na 1.000 Nm. Sve zajedno dovoljno je da automobil od 0 do 100 km/h stiže nakon 2,7 sekundi, a njegova maksimalna brzina iznosi više od 340 km/h.

Pored dodatnih konjskih snaga, Mansory je za „stealth“ Huracan pripremio karbonske karoserijske komponente s kojima je automobil lakši i širi od tvorničkog primjerka. Nove karoserijske komponente na automobilu zadužene su za optimiziranje aerodinamičke efikasnosti i poboljšano hlađenje motora. Huracan je opremljen i novim kompletom 20 i 21-inčnih ojačanih aluminijskih felgi na kojima su gume dimenzija 245/30 ZR20 naprijed i 325/25 ZR21 nazad.

U Mansoryju su odlučili da putnički prostor Huracana oblože kombinacijom kože i alkantara, a ono što je ostalo između toga pokriveno je karbonom i aluminijem. Interesantan detalj je i crveni prekidač za pokretanje motora koji je sa centralne konzole premješten na oblogu krova, jer su u Mansoryju time htjeli dočarati avionski kokpit.