BMW po švicarskom receptu
1

FOTO / Mansory preradio prestižnu Seriju 7

Sarajevo-x.com
Švicarska tunerska kompanija Mansory predstavila je svoje izdanje BMW-ove Serije 7. Za razliku od serijskog modela "sedmica" kod Mansorya se ističe agresivnim sportskim detaljima, ali i poboljšanim performansama.

Opsežan aerodinamički komplet od Mansorya daje Seriji 7 značajno drugačiji izgled, pa je od profinjena limuzina uz nekoliko poteza prerasla u sportski uradak moderne tunerske scene. Tako agresivnost prednjeg dijela sada ističe nova maska koja je izrađena od karbonskih vlakana, ali i neizbježna LED dnevna svjetla.

Na zadnjem dijelu, iznad vjetobrana, ističe se novi krovni spojler, dok značajnu razliku u odnosu na serijski model čini i difuzor zraka sa integrisanim cijevima ispušnog sistema. Naravno, ovaj paket karoserijskih dodataka dostupan je i za standardni model, ali i za onaj luksuzniji sa produženim međuosovinskim razmakom.

Također, i za model 750i ali i za 760Li ponuđen je i program poboljšavanja performansi. Tako je za 750i ponuđen protočniji filter zraka ali i reprogramiranje upravljačke elektronike motora što snagu ovog V8 motora sa serijskih 408 KS podiže na još impresivnijih 490 KS.

Kod verzije 760Li i njenog 6,0-litarskog V12 motora snaga je povećana na čak 640 KS, iako bi većini vozača i serijskih 544 KS bilo i više nego dovoljno.

Zanimljivo je da nakon ovakvog povećanja snage velik i dugačak automobil kao što je 760Li do 100 km/h stiže za samo 4,2 sekunde, a što je 0,4 sekunde brže od serijske verzije.

Za ukupan utisak Mansory je "sedmicu" ukrasio i pomalo kičastim 22 inčnim naplacima, koji su polirani i čine veliki kontrast sa karoserijom koja obiluje crnim detaljima.

BMW
Vezani članci