Tuning
79

Manhart proslavio 30. rođendan, u BMW M2 ugradio tunirani motor iz modela M4

Klix.ba
BMW je u oktobru prošle godine predstavio M2 Coupe, a nakon manje od dvije sedmice njemački tuner Manhart je ponosno pokazao svoju verziju coupea visokih performansi sa 3,0-litarskim N55 šestocilindričnim motorom s turbopunjačem, koji je tuniran sa 370 na 450 KS. No, sada je proslavio svoj 30. rođendan mijenjanjem standardnog motora iz M2 sa snažnijim S55 motorom iz modela M4.

Tuner je zamijenio motor, ali ga je i tunirao sa serijskih 431 na masivnih 630 KS, što jasno pokazuje i oznaka automobila MH2 630. Iz Manharta nisu ponudili objašnjenje na koji način su uspjeli izvući toliko snage iz motora S55, ali se tajna vjerovatno krije u zamjeni turbopunjača i "softverskoj magiji". Modificiran je i izduvni sistem, što se može zaključiti po brutalnom zvuku.

Automobil je ofarban u Sunburst metalik zlatnu boju, a dobio je 19-inčne crne napatke te kočiona kliješta boje zlata. Na poklopcu motora su ventilacijski otvori, a naprijed je i istaknuti prednji spliter. Vidljivi su veći ventilacijski otvori, produženi pragovi i spojler na prtljažniku napravljen od karbonskih vlakana.

Cijena još uvijek nije objavljena, ali se očekuje da će koštati više od 100.000 dolara. Samo pet primjeraka će se naći u prodaji.