Tuning
10

LUMMA nudi Range Rover Sport SVR sa 680 KS

Klix.ba
Njemačka tuning kompanija LUMMA Design pripremila je novi paket poboljšanja za Range Rover Sport SVR čiji motor u najsnažnijem izdanju raspolaže sa 680 konjskih snaga.

LUMMA je posao na luksuznom britanskom SUV-u započela doradama na karoseriji koja je u ovom slučaju opremljena CLR SV karoserijskim komponentama među koje spadaju novi odbojnici, prednji spojler i prošireni blatobrani. Tu je i novi zadnji spojler i redizajniran difuzor zraka. Automobil je postavljen na crnim 22-inčnim aluminijskim felgama na kojima su cestovne gume koje isporučuje kompanija Vredestein.

Dorade u unutrašnjosti uključuju drugačiji sportski upravljač, kožom obložena sjedišta sa zelenim detaljima i kontrastnim prošivanjem, crne aluminijske papučice i nove tepihe.

Range Rover Sport SVR pokreće 5-litarski benzinski V8 motor koji uz asistenciju mehaničkog kompresora u ovom slučaju raspolaže sa 630 KS. U LUMMI su pripremili i eksportnu verziju za tržišta s manje strogim normama o emisiji izduvnih gasova, a u tom slučaju motor razvija 680 KS.

Podataka o performansama još uvijek nema, a podsjećanja radi serijski Range Rover Sport SVR od 0 do 100 km/h stiže nakon 4,5 sekundi i prestaje ubrzavati kada kazaljka brzinomjera stane iznad broja 261.

Vezani članci