Cayenne kao coupe
0

Hrabra prerada iz Merdada

Sarajevo-x.com
Britanska tunerska i dizajnerska kompanija Merdad predstavila je svoju viziju Porschea Cayennea, a koja bi nakon opsežnih limarskih radova trebala pokazati da i veliki i skupi SUV-ovi mogu izgledati kompaktnije i u svakom slučaju privlačnije sa manje vrata.

Iako u Merdadu i dalje ostaju tajanstveni i vrlo škrti u otkrivanju detalja svog Cayenne 902 Coupe projekta, u javnost su uspjele stići prve fotografije koje najavljuju ovu opsežnu i prilično hrabru preradu popularnog SUV-a.

Prema prvim najavama, poznato je da je za osnovu poslužio moćni Cayenne Turbo, a zavisno od želja budućih kupaca, Merdad će ponuditi nekoliko verzija, pa će raspon snage kupeovskog Cayennea varirati od 550 pa čak do 750 KS.

Uz značajno povećanje snage, te opsežne izmjene na karoseriji ova tunerska kuća garantuje da će njihov Cayenne imati i jednako impresivne performanse, pa već sada najavljuju da će Cayenne 902 do 100 km/h ubrzavati za supersportski kratkih 4,4 sekunde.

U Merdadu ističu da je za nastanak ovog neobičnog kupea zadužena ekipa dizajnera i inžinjera koji su isključivo iz Velike Britanije, pa se ovakav Porsche bez susprezanja može smatrati i engleskim proizvodom.

Ostatak detalja Britanci će otkriti tek prilikom zvanične svjetske premijere Cayennea 902 Coupea, koja bi prema trenutnim najava trebala biti održana u novembru ove godine.