Tuning
24

Hperformance tunirao Audi TT na 510 KS

Klix.ba
Njemački tuner Hperformance je tunirao prethodnu generaciju Audija TT i uspio "izvući" mnogo više snage.

Fanovi Audija s nestrpljenjem čekaju novi Audi TT RS koji stiže naredne godine, no, to nije spriječilo Hperformance da u saradnji sa tunerom MRT Performance poradi na prethodnom modelu.

Nazvan "Clubsport" tunerski paket se fokusira primarno na Audijev petocilindrični 2,5-litarski benzinski motor s turbopunjačem. Motor je dobio novi HPXT530 turbopunjač, hladnjak, pumpu visokog pritiska i sportski izduvni sistem. Ovim je snaga motora sa 360 KS i 465 Nm obrtnog momenta povećana na 510 KS i 690 Nm obrtnog momenta.

O performansama nakon tuninga zasad nema informacija, ali je jasno da će biti brži od standardnog modela TT RS Plus Coupe, koji od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundu prije nego dostigne maksimalnu elektronski ograničenu brzinu od 280 km/h.

Hperformance za ovaj paket traži 50.000 eura, a on uključuje i Clubsport zaštitni kavez, MOVIT kočnice s diskovima dimenzija 370x35 mm naprijed i 342x28 mm nazad. Tu su i KW Clubsport amortizeri, novi stražnji spojler i druge komponente karoserije napravljene od karbonskih vlakana.

Automobil koji možete vidjeti na fotografijama košta 90.000 eura.