Tuning
13

Ford najavio Focus ST inspirisan relijem

Klix.ba
Kompanije Ford i Rally Innovations su najavile planove za predstavljanje novog Focusa ST na sajmu SEMA.

Označen kao budućnost relija, Ford ST je dobio body kit agresivnog izgleda sa trodijelnim aluminijskim prednjim spliterom, redizajniranim pragovima i velikim stražnjim spojleorm. Model također ima proširene lukove točkova, poklopac motora s ventilacijskim otvorima i 19-inčne Rays 57 Xtreme točkove s Nitto NT555 gumama. Prisutni su crveni ukrasi, LED osvjetljenje, Beat-Sonic antena i drugo.

Fotografije unutrašnjosti nisu objavljene, no, proizvođači tvrde da automobil ima Euroster II-C prilagodljiva sportska sjedišta i pojaseve u četiri tačke. Automobil je opremljen sigurnosnim kavezom, LED unutrašnjim osvjetljenjem i Sonyjevim premium audiosistemom. Stražnje sjedište je uklonjeno zbog smanjenja težine.

Kada je riječ o performansama, postavljen je Greddy Airinx usisni sistem, sportski izduvni sistem i novi aluminijski interkuler. Automobil je unaprijeđen i COBB Tuning Accessport V3 tunerskim sistemom koji omogućava 2.0-litarskom EcoBoost četverocilindričnom motoru da isporuči više od standardnih 252 KS. Osim navedene opreme, tu je i novi ovjes.