Monstrum od 20.000 W
0

Ford kao koncertna dvorana

Sarajevo-x.com
“Magnat”, njemačka kompanija koja je specijalizovana za razvoj i proizvodnju audioopreme, predstavila je svoj najnoviji projekat u kojem su Ford F-150 pretvorili u impresivan mobilni muzički i videostudio.

Zanimljivo je da ovaj ekstremni projekat nije obuhvatio ugradnju audio i videoopreme koja donosi poseban ugođaj boravka u putničkoj kabini, već su i performanse ovog velikog pick-upa znatno poboljšane.

Ipak, sa razlogom u centru pažnje je kapacitetni audiosistem sa 17 zvučnika. Sam broj zvučnika i ne predstavlja posebno impresivna podatak, jer i mnogi luksuzni automobili dolaze sa toliko, pa čak i mnogo više zvučnika iz fabrike. “Magnatov” Ford F-150 se od ostatka svijeta ustvari ističe sa čak 10 moćnih pojačala, ukupne snage od 20.000 W, što obezbjeđuje zvučnu kulisu dostojnu vrhunskih koncerata. Uz ovako jak zvučni sistem “Magnat” je F-150 opremio i brojnim DVD-uređajima i LCD-ekranima, dok su u svaki slobodan ugao smješteni priključci za iPod, TV-uređaj ili Xbox 360 igraće konzole. Uz svu ovu opremu za zabavu bilo je neminovno reorganizovanje unutrašnjosti, a uz ekskluzivnije materijale i upečatljivo osvjetljenje zanimljivo je i to da je F-150 dobio odlična “Recaro” profilisana sjedišta.

Iz “Magnata” tvrde da će ovakav F-150 u potpunosti zadovoljiti većinu “aftermarket” zahtjeva svih kupaca, pa je tako ovaj pokretni zabavni centar ustvari prilično zabavan i za samog vozača. Naime, 5,8-litarski V8 motor značajno je ojačan, pa sada proizvodi ukupno 340 KS, a odličnu zvučnu kulisu obezbjeđuje protočni “Wimmer” izduvni sistem. Naravno, u cijelom paketu su bili neizbježni i estetski dodaci na eksterijeru, pa su montirani 22-inčni naplaci sa “Yokohama”-gumama, dok poseban efekat čini mat siva boja karoserije.