Tuning
0

Dodatno R za Octaviju RS

Sarajevo-X
Riechert Racing je porodičnom automobilu kakav je Octavia podario performanse vrijedne istinskog sportskog automobila.

Ovo nije jedna od onih prerada zbog koje bi vlasnik, doduše u zemljama u kojima se zakon poštuje, mogao završiti u zatvoru zbog ugradnj nehomologiranih djelova. Sve na RRS Octaviji je potpuno ispitano i legalno, tako da barem tog straha nema.

Ali zato ima straha od divljih performansi, te ako vam snaga od 341 KS, i agresivni aerodinamički dodaci djeluju zastrašujuće, onda je za vas bolji izbor Octavia sa jednim od TDI agregata.

Zahvaljujući ovom zaista potentnom agregatu koji stiže sa Audijevih polica, Octavia sa lakoćom dostiže nevjerovatnih 273 km/h.

Ovakvoj pogonskoj jedinici treba obilje svježeg zraka, a za to se brinu povećani otvori zraka, koji osim ovoga daju cijelom automobilu i znatno agresivniju pojavu. Pored usisnika na prednjem braniku, primjetni su i oni na poklopcu motora koji ostavljaju utisak da je RRS Octavia upravo pobjegla sa WRC brzinca.

Potpunom izgledu kvalitetno tuniranog automobila doprinose i atraktivne felge od lake legure u ekstremnoj dimenziji od čak 19 cola, te iznenađuje da blatobrani nisu pretrpjeli veće modifikacije.

Kao šlag na kraju dolazi impozantno krilo na repu Octavije, koje se i pored svojih velikih dimenzija savim dobro uklopilo u kompletan izgled automobila.

Fotogaleriju ove nesvakidašnje Octavije možete pogledati ovdje.