Tuning
43

CR Supercars predstavio modificirani Camaro iz 1969. godine sa 505 KS

Klix.ba
Američki tuner Classic Recreations, odnosno njegov odjel CR Supercars, predstavio je svoj CR1 Camaro na sajmu SEMA u Las Vegasu.

Automobil je svoj život započeo kao standardni Chevrolet Camaro iz 1969. godine, a CR Supercars je uradio potpunu restauraciju i ugradio nove Dynacorn panele karoserije u kombinaciji s prednjom maskom i stražnjim spojlerom. Kompanija Eddie Motosports je bila zadužena za šarke poklopca motora, šteke vrata i okvire stražnjih svjetala, dok se za metalik plavu boju pobrinuo BASF Glasurit.

Originalni motor je zamijenjen LS7 motorom koji razvija 505 KS, a snaga se na točkove prenosi preko šestostepenog Tremec manuelnog mjenjača. Automobil možda ima retro izgled izvana, no, sastavljen je od modernih komponenti. Za zaustavnu moć se brinu Wilwood kočiona kliješta sa šest klipova te 14-inčni rotori. Tu su 18-inčni Forgeline točkovi s BFGoodrich Rival gumama dimenzija 275/35/18 naprijed i 335/30/16 nazad.

Fotografije unutrašnjosti nisu objavljene, ali je tuner otkrio da je postavljen sigurnosni kavez, Procar Evolution sjedišta i kožom presvučeni volan iz Flaming Rivera. Ugrađeni su i novi pokazivači na instrument tabli.