Tuning
11

Brabus za Essen pripremio Mercedes E63 AMG Wagon sa 850 KS

Klix.ba
Jedna od istinskih zvijezda Sajma tuniranih automobila u Essenu (Njemačka), čija se vrata otvaraju sutra, zasigurno je Brabusov karavanski Mercedes E-Klase. Njegov biturbo V8 motor, kojem je radna zapremina povećana sa 5.461 na 5.912 ccm, umjesto standardnih 585 sada isporučuje 850 KS i čak 1.450 Nm obrtnog momenta, koji će zbog dugovječnosti motora i mjenjača ipak biti reduciran na 1.150 Nm.

Uz povećanje radne zapremine stigli su i novi turbo kompresori, a drugačije su i izduvne grane. Kit se može dobiti uz pogon preko zadnje ili preko obje osovine.

Veliki porodični automobil sposoban je da od 0 do 100 km/h stigne za 3,1 sekundu, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 300 km/h. Uz opcione gume koje su sposobne da se nose sa još većim brzinama, automobil može ići sve do 350 km/h.

Pored izvanrednih performansi, u paket su uključeni karoserijski dijelovi od karbona, četverostruki završeci izduvnog sistema i 20-inčne felge. Kupci također mogu birati između različitih materijala i boja za uređenje unutrašnjeg prostora.

Vezani članci