Tuning
10

Brabus u Dubaiju predstavio poseban Rocket 900

Klix.ba
Njemačka tuning "institucija" Brabus u Dubaiju (UAE) je predstavila svoj model Rocket 900 Desert Gold Edition zasnovan na Mercedesovom modelu S65 AMG.

U Brabusu su nedavno predstavljeni Rocket 900 vješto prilagodili ukusu bogatih kupaca u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jer je izvorni Rocket izvana mnogo diskretniji od verzije koja je namijenjena kupcima na Bliskom Istoku. Ono što je ostalo isto za sva tržišta na kojima Brabus prodaje svoje automobile nalazi se ispod prednjeg poklopca. Rocket 900 pokreće 6,3-litarski biturbo V12 motor koji, uz povećanje radne zapremine i mnogobrojne druge modifikacije u ovom slučaju razvija 900 konjskih snaga i 1.500 Nm najvećeg obrtnog momenta koji je elektronski ograničen na "samo" 1.200 Nm, čime se ide u prilog izdržljivosti reprogramiranog 7-stepenog automatskog mjenjača.

Snaga motora se na zadnju osovinu prenosi preko 21-inčnih jednodijelnih felgi F Platinum Edition na kojima su gume dimenzija 255/35 naprijed i 295/30 nazad, a snage ima dovoljno da velika Mercedesova limuzina od 0 do 100 km/h stigne nakon 3,7 sekundi, dok će joj od 0 do 200 km/h trebati samo 9,1 sekunda. Maksimalna brzina automobila iznosi 350 km/h.

Uz naziv Desert Gold Edition stiže karoserija na kojoj je nekolicina karbonskih detalja koji su savršeno ukomponovani sa bojom zlata. Zlatni detalji svoje su mjesto našli i u luksuzno opremljenoj unutrašnjosti automobila u kojoj je jedan od zanimljivih detalja i revidirani brzinomjer sa skalom koja završava brojem 400 što, uz oznaku "900" na naslonima za glavu, jasno pokazuje raskošan potencijal Brabusove "rakete".