Prerada iz Manhart Racinga
0

FOTO / BMW M5 spreman za 316 km/h

Klix.ba
Manhart Racing je zvanično objavio detalje o svom modelu MH5 S biturbo koji je zasnovan na BMW-u M5. Posebne performanse istaknute su i posebnim izgledom, pa je dobio neobičnu mat sivu boju ali i značajnu količinu karoserijskih dijelova koji su izrađeni od karbonskih vlakana, gdje spadaju prednji spojler, zadnji difuzor i spojler na prtljažniku.

Manhart Racing je svoj MH5 S biturbo opremio i 21-inčnim naplacima ADV.1 koje su "obuvene" u visokoperformansne Michelin gume.

Naravno, najviše pažnje posvećeno je motoru i performansama, pa je twin-turbo 4,4-litreni V8 motor dobio usis zraka od karbonskih vlakana, protočnij sportski izduvni sistem i reprogramiranu upravljačku elektroniku motora. Zahvaljujući ovim modifikacijama, motor proizvodi čak 646 KS i 773 Nm okretnog momenta. To je sasvim dovoljno da MH5 S biturbo nesputano sprinta do najveću brzine od čak 316 km/h.

Da tako brza vožnja bude i pod kontrolom držati stvari pod kontrolom Manhart Racing se pobrinuo ugradivši podesivi KW clubsport ovjes, kao i optimizacijom prenosa snage do pogonskih točkova.

Vezani članci