Projekat MWDesigna
0

BMW M3 kao Darth Maul

Sarajevo-x.com
Kanadski tuner MWDesign završio je sa razvojem paketa za poboljšanje performansi, ali i izgleda, BMW-ovog M3 Coupea generacije E92. Rezultat je, u svakom slučaju, spektakularan, te predstavlja M3 u još agresivnijoj formi.

Svi ljubitelji legendarnog naučno-fantastičnog serijala Ratovi zvijezda odmah će shvatiti zašto su u MWDesignu svoj posljednji projekat nazvali Darth Maul, po zlikovcu i učeniku još većeg zlikovca Dartha Sidiousa. Hipnotizirajuća Jerez Black boja uz agresivan „bodykit“ učinili su da M3 izgleda kao pravo čudovište iz SF filmova, a još nije poznato na čemu će se fanatici iz MWDesigna zaustaviti, s obzirom na to da je riječ o tek prvoj fazi radova na M3 E92.

Naime, još uvijek nije u potpunosti završen razvoj potpuno nanovo oblikovanih odbojnika i ostalih panela karoserije, ali već Amusse Ericsson prednji odbojnik sa detaljima istaknutim narandžastom bojom su dovoljni da M3 izgleda zastrašujuće.

Također su preoblikovani i bočni otvori za ventilaciju koji su izrađeni od karbonskih vlakana, baš kao i bočna ogledala, te su i ovi elementi na isti način istaknuti posebno „zamješanom“ narandžastom bojom.

Vanjske izmjene zaključuje dominantan difuzor zraka ispod zadnjeg odbojnika, a jasno je da je i on morao biti izrađen od karbonskih vlakana, kako zbog estetskih detalja, tako i zbog uštede u težini. Da bi projekat bio potpun bila je neophodna i odgovarajuća obuća, pa su MWDesignu odabrali 20-inčne naplatke od lake legure, te i njih prelakirali u odgovarajuću crnu boju i detalje istakli, očito neizbježnom, narandžastom bojom. Unutrašnjost izgleda jednako demonski, i to prije svega zahvaljujući presvlačenju sjedišta ali i obloga kombinacijom crne i crvene kože.

U sljedećoj fazi razvoja Darth Maula MWDesign će se posvetiti performansama, i to prije svega povećanju snage 4,0-litarskog V8 motora. Ipak, s obzirom na to da je sa 420 KS već i serijski M3 itekako brz, biće zanimljivo vidjeti šta su u stanju ponuditi iz MWDesigna.