Tuning
0

Autodelta Alfa GT Super

Sarajevo-X
Alfin ekskluzivni tuner Autodelta iz Velike Britanije je konačno predstavio i treći model u svojoj ponudi.

Tako se uzbudljivim modelima 147 GTA AM 3.7 i 156 GTA AM 3.7 na MPH04 Motor Show-u u Londonu pridružila i prelijepa Autodelta Alfa GT Super. Najveća novost u slučaju ovog automobila je svakako povratak turbopunjača, zahvaljujući kojem GT raspolaže sa impresivnih 320 KS.

Radi se o novorazvijenom Rotrex turbopunjaču koji je zadužen za usisavanje dodatnih količina zraka i ionako već dovoljno snažan 3.2 litarski V6. Pomenuta snaga je raspoloživa kada se motor nalazi u radnom području od 6.300 okr/min. Iako to kod svih Alfinih modela djeluje kao suvišan posao na GT-u je porađeno i na vanjskom izgledu.

Tako je na prednjem dijelu moguće primjetiti znatno agresivniji odbojnik sa povećanim usisnicima zraka i integrisanim spojlerima koji su se odlično uklopili uz Alfin tradicionalni štit. Pomenuti otvori za zrak su bili neophodni radi obezbjeđivanja što bolje aspiracije moćnog V6 agregata. Na zadnjem dijelu pažnju plijeni "splitter" ispod kojeg je odbojnik u crnoj boji te ostavlja utisak difuzora vrijednog pravog supersportskog automobila.

Oštrini linija je znatno doprinjeo i diskretni ali primjetni spojler na vrhu poklopca prtljažnika, te u globalu se može zaključiti kako je vizuelni efekt zadovoljavajući i da nova riješenja ne narušavaju serijsku ljepotu GT-a za koju je odgovoran legendarni Bertoneov dizajnerski studio.

Za sve Alfiste preporučujemo da za detaljnije informacije o ovom modelu posjete Autodeltin zvanični site.

E. Z.