Uzor za GTA verziju
0

Alfa Romeo MiTo sa potpisom Magneti Marellija

Sarajevo-x.com
Elaborazioni 1919 kao novi tunerski odjel kompanije Magneti Marelli predstavio je svoj najnoviji projekat, a u okviru kojeg je posebno za Alfu Romeo MiTo detaljno razvijen upečatljiv tuning paket.

Već i na prvi pogled je očito da je u studiju Elaborazioni 1919 kao inspiracija za njihov posljednji uradak poslužio konceptni model Alfa Romeo MiTo GTA, a za razliku od većine tunerskih kuća nisu se trudili da budu umjereni, te su oblikovali zaista upečatljive dodatke za karoseriju najmanje Alfe.

Naime, ponuda koju su nazvali Kit-One sastoji se od Carozzerria Castagna Milano kompleta karoserijskih dodataka, a gdje se posebno ističu masivna proširenja na blatobranima, ali i potpuno izmijenjeni zadnji odbojnik u kojem je sada integrisan i difuzor zraka.

Naravno, istaknuti blatobrani sada su žudili za znatno većim točkovima, pa su montirani 18-inčni višekraki naplaci u mat crnoj boji koja dodatno ističe agresivnost ukupnog izgleda ove Alfe Romeo. Među posebne estetske detalje koji čine veliku razliku u odnosi na serijski MiTo spadaju i LED svjetla za dnevnu vožnju, ali i crni obrub oko glavnih svjetala koji odlično ističe njihov privlačan oblik.

Također, Elaborazioni 1919 se pozabavio i dinamičkim osobinama, pa su tako montirane kruće opruge koje su vožnju učinile direktnijom ali su i podnicu automobila približile tlu za 30 milimetara. Za bolje zaustavljanje zaslužna je konverzija kočnica na odličan Brembo komplet, dok su performanse motora zahvaljujući reprogramiranju elektronike i ugradnji Parco Chiuso izduvnog sistema poboljšanje za vrijednost od primjetnih 31 KS.

Također, zanimljivo je i to da će ovakve Alfe MiTo biti prilično jedinstvena pojava, s obzirom da će ovaj komplet karoserijskih dodataka biti proizveden u seriji od samo 200 primjeraka.

Vezani članci