Tuning
4

ABT za Essen pripremio Audi RS3, TTS Coupe i VW Passat Variant

Klix.ba
Na Sajmu dorađenih automobila koji se svake jeseni održava u Essenu (Njemačka), renomirana tuning kompanija ABT Sportsline pripremila je zanimljiv trio iz ponude Audija i Volkswagena.

Zvijezda ABT-a pod svjetlima okupljanja u Essenu svakako je premijerno predstavljeni aktuelni Audi RS3 čija je karoserija za ovu priliku obojena mat crvenom bojom. U ABT-u su Audijev 5-cilindarski 2,5-litarski TFSI benzinski motor pojačali na 450 konjskih snaga, a vrijednost najvećeg obrtnog momenta iznosi 550 Nm. U dio paketa spada novi izduvni sistem koji završava sa četverostrukim izduvnim završecima promjera 102 milimetra, a tu su i 19-inčne ojačane aluminijske felge ER-F. Automobil je također bliži podlozi (30 milimetara naprijed, odnosno 25 milimetara nazad), au ABT-u se ovaj put nisu previše bavili preradama u putničkom prostoru.

Druga svježa kreacija ABT-a je model TTS Coupe koji je, pored decentnih karoserijskih detalja, dobio snažniju verziju dvolitarskog TFSI turbo-benzinskog motora u koji je „ugurano“ 400 konjskih snaga i 480 Nm obrtnog momenta. Ugradnjom novih komponenti ovjesa i TTS Coupe sada je bliži podlozi (35 milimetara naprijed i 30 milimetara nazad), a i njega krase četverostruki završeci izduvnog sistema.

Posljednji novitet na izložbenom prostoru ABT-a je Volkswagen Passat Variant kojeg pokreće četverocilindarski turbodizelski motor 2.0 BiTD koji razvija 270 konjskih snaga i nudi 540 Nm najvećeg obrtnog momenta. Automobili se mogu vidjeti (i naručiti) do 6. Decembra.

Vezani članci