Tuning
0

ABT-ov Audi RS6-R Avant sa 730 KS stiže u Ženevu

Klix.ba
Tuner ABT je osvježio svoj paket performansi namijenjen Audiju RS6 Avant, a automobil će biti izložen sljedeće sedmice na Sajmu automobila u Ženevi.

ABT je u julu prošle godine predstavio paket performansi za Audi RS6 Avant, pa je njegov 4,0-litarski twin-turbo V8 motor isporučivao 666 HP uz 830 Nm obrtnog momenta. Potom je u oktobru tuner obnovio svoj paket, pa je isti motor isporučivao 700 KS uz 880 Nm obrtnog momenta.

Treća i najnovija modifikacija paketa je omogućila osmocilindričnom motoru da razvije 730 KS uz 920 Nm obrtnog momenta, što je mnogo više u odnosu na 560 KS uz 700 Nm obrtnog momenta u standardnoj konfiguraciji.

Kako bi se zadržala ekskluzivnost, ABT će napraviti samo 25 automobila, koji će dobiti potpuno novi body kit i 22-inčne naplatke od legura sa Dunlop gumama dimenzija 295/25 ZR22. Karavan visokih performansi će dobiti i izduvni sistem od nehrđajućeg čelika, podesive opruge i redizajniranu unutrašnjost, patosnice, sportski upravljač sa LED pokazivačima za promjenu stepena brzine i lopatice za promjenu stepena brzine, kao i crvene detalje od karbonskih vlakana te ABT logo na naslonjačima za glavu.