Trophee Andros
0

Trijumf Dacije i Alaina Prosta

Sarajevo-x.com
Preko 50.000 gledalaca se "naguralo“ na stadion Stade de France u blizini Pariza, kako bi gledalo Alaina Prosta i njegovu Daciju Duster u Trophee Andros okupljanju, koje se nije bodovalo za šampionat.
Četverostruki F1 šampion je briljirao cijelim tokom spektakularnog dešavanja, te na kraju pobijedio i u velikom finalu i na taj način dokazao sve potencijale trkaće verzije rumunskog SUV-a. Dacia i Prost su pobijedili i na takmičenju u popularnosti, koje je održano na prijemu povodom kraja sezone.

Alain Prost i njegova Dacia Duster privukli su veliku pažnju svih koji su uspjeli ući na Stade de France. Prost je u polufinalu savladao Oliviera Panisa, a zatim u finalu i ovogodišnjeg šampiona Jean-Phillile Dayrauta za upravljačem BMW serije 1.

Bila je to prava poslastica za sve prisutne. Inače, u konačnom poretku Andros Trophee šampionata 2010/2011 slavio je Jean-Phillipe Dayraut sa 843 boda, ispred Alaina Prosta sa 812 bodova, dok je trećeplasirani Olivier Panis sa 789 bodova.

Trkaća izvedba Dustera, rezultat je bogate ekspertize Renault Sport Technologies odjela. Ispod karoserije od stakloplastike dužine 4 metra, krije se cjevasta šasija. Za pogon je zadužen 350 „konja“ snažan 3.0 litarski V6 benzinac sa 24 ventila, koji je ukomponovan sa šestostepenim sekvencijalnim mjenjačem.

Pobjednička Dacia Duster Ice će biti izložena i na predstojećem sajmu automobila u Beogradu od 25.03. do 03.04. ove godine.